Antics pilots de F1 i MotoGP s’uneixen al CatalunyaRX

Antics pilots de Formula 1 i MotoGP s’uneixen a la graella del CatalunyaRX per la final de RX2e

Nick Heidfeld i Carlos Checa estan a punt per debutar a Rallycross.

Rallycross

El Circuit de Barcelona-Catalunya és un gran conegut per estrelles d’F1® i MotoGP™, havent acollit 32 Grans Premis de quatre rodes i 31 de dues rodes des de l’any 1991. Aquest cap de setmana (29 i 30 d’octubre), dos d’aquests pilots punters tornaran al traçat català per fer el seu debut al món del Rallycross. Es tracta de Nick Heidfeld i Carlos Checa, els quals es preparen per competir al FIA RX2e Championship.

Després de ser coronat com el campió de la International Formula 3000 al 1999, Heidfeld va signar 13 podis a l’F1 entre l’any 200 i el 2011, competint per equips com BMW, Williams i Renault i va obtenir com a millor resultat una cinquena posició a la classificació del Mundial de 2007.

El conegut com “Quick Nick” (ràpid Nick) també va mostrar posteriorment la seva versatilitat a l’establir-se com un dels favorits tant a la Formula E (arribant al podi en vuit ocasions en el transcurs de quatre campanyes completes al campionat elèctric) com al FIA World Endurance Championship, triomfant a la classe LMP1-L durant les llegendàries 24 Hores de Le Mans de 2014 amb Rebellion Racing.

En quatre participacions a les American Le Mans Series l’any 2013, Heidfeld no va estar mai fora del podi (aconseguint la victòria fins i tot a Petit Le Mans), mentre que també va participar a les 24 Hores de Nürburgring i va ostentar el rècord del temps més ràpid a la icònica pujada de Goodwood durant 20 anys al volant d’un McLaren MP4/13 F1. Ara, més de quatre anys després de la seva última aparició en competició, el nadiu de Mönchengladbach s’està preparant per tornar a col·locar-se el casc i la granota de curses per lluitar a l’RX2e.

“Estic entusiasmat i emocionat!” comenta. “M’encanta conduir i he gaudit provant moltes categories i cotxes diferents, però el rallycross és completament diferent. Inclou salts, conducció en diferents superfícies, derrapades i fins i tot una mica d’inclinació i rebot”.

“La idea i l’oportunitat van sorgir en l’últim moment i com mai he fet una sola volta amb un cotxe de rallycross, no estaré gaire preparat, però m’encanten els reptes. Conèixer QEV (a través del seu pas per Mahindra Racing a la Formula E) també va fer que la meva decisió de saltar a això en tan poc temps fos molt més fàcil”.

“Estic desitjant provar tots els aspectes que seran nous per mi i arribaré al cap de setmana amb la ment molt oberta. El meu primer objectiu és passar-ho bé. Per suposat, sempre és més divertit quan aconsegueixes un bon resultat, però també soc conscient que estic lluny de ser un expert de rallycross i que darrerament no he competit. Potser això em portarà a competir al futur. Veurem…”

Checa, en paral·lel, també ha desenvolupat una carrera de rècord, tot i que a diferència de Heidfeld, la major part del seu èxit ha estat sobre dues rodes. El català té bons records del Circuit de Barcelona-Catalunya, havent aconseguit la seva primera victòria al 1996 a la precursora de MotoGP™, 500cc, amb una actuació dominant que va donar lloc a l’èxit número 100 d’Honda en la categoria reina.

En total, Checa va passar més d’una dècada competint a la màxima categoria del motociclisme, imposant-se de nou a Madrid el 1998 i sumant 22 podis més. Va guanyar la clàssica de resistència de les 8 hores de Suzuka el 2008 al costat del múltiple campió britànic de Superbike Ryuichi Kiyonari i va aixecar el trofeu del Campionat del Món de Superbike amb Ducati tres anys després.

“He estat seguint el rallycross”, ha explicat, “i després d’haver assistit a l’esdeveniment World RX a Catalunya dues vegades com a espectador, em va impressionar el que vaig veure, així que tenir l’oportunitat de competir-hi jo mateix és molt emocionant”.

“Ja he provat el cotxe RX2e a Calafat, però competir serà una altra cosa. El Circuit de Barcelona-Catalunya per a mi és un lloc molt emotiu. Va ser on vaig fer la meva primera cursa al Campionat del Món de 125cc l’any 1993 i on vaig guanyar la meva primera carrera en 500cc. Tornar aquí i participar en aquest increïble campionat és molt especial i em sento molt motivat per aquest cap de setmana”.

Checa s’unirà a la Laia Sanz demà (dimecres, 26 d’octubre) al migdia per a una exhibició amb el RX2e al Moll de la Barceloneta al Port Vell. Els acompanyarà l’antic campió del Campionat del Món de Turismes de la FIA, Jordi Gené, amb un Cupra UrbanRebel. Serà un aperitiu d’un World RX totalment elèctric al Circuit de Barcelona-Catalunya (29-30 d’octubre) que farà història. L’accés a l’activitat del Passeig Marítim de Barcelona és gratuït.

La pilot Laia Sanz, catorze vegades campiona del món de trial femení de la FIM, tornarà al RX2e aquest cap de setmana, en la que serà la seva quarta sortida al certamen aquesta temporada. Entre els pilots inscrits també es troba Pablo Suárez, que ostenta la sisena posició del campionat, i Pepe Arqué, que ha confirmat la seva participació al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Accés a l’esdeveniment

Existeixen diversos tipus d’entrades per a assistir al Catalunya RX, des d’abonaments de cap de setmana a entrades d’un sol dia, tant en modalitat d’entrada general com en entrada VIP. Estan disponibles a partir de 28,10€.

Amb l’entrada per a l’esdeveniment esportiu es pot accedir a l’e-Mobility Experience. Per als qui prefereixin accedir únicament a la fira, es pot comprar entrada individual per tan sols 5€ (menors de 14 anys gratuït).

Vols més informació sobre els nostres productes VIP?

Si us plau, omple els següents camps per poder accedir a la informació detallada.

Si desitges rebre una proposta personalitzada a les teves necessitats pots contactar-nos directament a suport.hospitality@circuitcat.com i estarem encantats d’atendre la teva petició.